Černý čokoládový suchar
Suroviny
- 150 g Čokoláda hořká
 - 210 g Mandle
 - 20 g Máslo čerstvé
 - 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 210 g Mouka pšeničná hrubá
 - 100 g Cukr vanilka
 - 250 g Cukr moučkový
 - 80 g Pomerančová kůra
 - 210 g Rozinky tmavé
 - 0.25 ks Citrony
 - 5 ks Vejce slepičí
 - 2 ks Hřebíček
 - 1 špetka Skořice mletá
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 456 kcal
 - Sacharidy 69 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 38 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 43 g
 - Cholesterol 105.2 mg
 - Draslík 244.2 mg
 - Vláknina 8644.4 mg
 - Vitamín A 8644.4 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.7 mg
 - Vitamín E 4.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Smícháme vejce s moučkovým cukrem a šleháme cca 30 minut do zhoustnutí. Přidáme skořici, nastrouhanou kůru z citronu, tlučený hřebíček, poté zlehka vmícháme na nudličky nakrájené mandle, očištěné rozinky, nastrouhanou čokoládu, pomerančovou kůru a mouku.
 - 
                                2
Těsto rozetřeme do máslem vymazané a moukou vysypané formy a v mírně vyhřáté troubě pečeme cca 60 minut. Hotový chlebíček necháme odpočinout do druhého dne, poté nakrájíme, obalíme ve vanilkovém cukru a v teplé troubě dosušíme.