Ořechovo-čokoládový dort
Suroviny
- 200 g Cukr moučkový
 - 100 g Čokoláda hořká
 - 30 g Ořechy vlašské
 - 50 g Piškoty dětské
 - 150 g Poleva čokoládová
 - 100 g Džem rybízový
 - 20 g Máslo čerstvé
 - 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 1 kávová lžička Káva zrnková
 - 10 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 10 ks Vaječný bílek slepičí
 - 1 špetka Vanilka mletá
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 491 kcal
 - Sacharidy 61 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 139 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 54 g
 - Cholesterol 466.8 mg
 - Draslík 246.3 mg
 - Vláknina 2747.5 mg
 - Vitamín A 2747.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Asi 1/4 ořechů si rozkrojíme na polovinu a odložíme stranou na ozdobu. V míse smícháme cukr se žloutky a vanilkou a třeme cca 45 minut. Poté vmícháme tlučenou praženou kávu, nastrouhanou čokoládu, tuhý sníh ušlehaný z bílků, rozdrobené piškoty a strouhané ořechy.
 - 
                                2
Těsto vlijeme do máslem vymazané a moukou vysypané formy a zvolna pečeme cca 60 minut. Hotový dort necháme vychladnout, rozřízneme, potřeme džemem, povrch přelijeme rozpuštěnou čokoládovou polevou a dozdobíme půlkami ořechů.