Vánoční ořechová srdíčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 608 kcal
 - Sacharidy 71 g
 - Tuky 32 g
 - Sodík 125 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 28 g
 - Cholesterol 30 mg
 - Draslík 177.7 mg
 - Vláknina 4046.7 mg
 - Vitamín A 4046.7 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.8 mg
 - Vitamín E 2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 24.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do hrnku s teplým mlékem rozdrobíme droždí, přidáme špetku cukru a na teplém místě necháme vzejít kvásek.
 - 
                                2
Do mísy nasypeme mouku, cukr, drcené ořechy, přidáme máslo, přilijeme kvásek a vypracujeme těsto. Necháme v teple vykynout. Těsto vyválíme na tenký plát, ze kterého vykrajujeme srdíčka různých velikostí, vyskládáme na tukem pomazaný plech a dáme péct. Pečeme asi 20 až 25 minut, vyjmeme z trouby a necháme vychladnout.
 - 
                                3
V rendlíku rozehřejeme máslo, přidáme čokoládu na vaření, drcené ořechy, důkladně promícháme a jakmile bude čokoláda roztavená, odstavíme. Vychladlá srdíčka potřeme polevou, necháme zaschnout a můžeme jimi zdobit stromeček.