Pečivo čokoládové
Suroviny
- 60 g Datle
 - 60 g Švestky sušené
 - 300 g Cukr třtinový
 - 175 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 60 g Čokoládové kousky
 - 1 kávová lžička Tresť vanilková
 - 4 ks Vejce slepičí
 - 6 polévková lžíce Šťáva jablečná 100%
 - 4 polévková lžíce Pudinkový prášek - čokoládový
 - 2 polévková lžíce Kakao
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 491 kcal
 - Sacharidy 99 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 139 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 76 g
 - Cholesterol 163.6 mg
 - Draslík 276.4 mg
 - Vláknina 5790.4 mg
 - Vitamín A 5790.4 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.1 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Troubu předehřejeme na 180°C. Dortovou formu vymažeme a vyložíme ji pečícím papírem.
 - 
                                2
Nakrájené datle, sušené švestky a jablečnou šťávu dáme do pánve a přivedeme k varu. Pod pokličkou vaříme 10 minut, poté utřeme na hladkou kaši, odstavíme a necháme vychladnout.
 - 
                                3
Do mísy dáme vychlazenou směs, přimícháme cukr, vanilku a rozšlehaná vejce. Posypeme 4 lžícemi čokolády, moukou, kakaem a promícháme s čokoládovými vločkami.
 - 
                                4
Na plech rozetřeme připravenou směs a pečeme 30 minut, do ztuhnutí. Poté nakrájíme na 12 kusů a necháme vychladnout 10 minut.