Tvarované cukroví
Suroviny
- 75 g Máslo čerstvé
 - 160 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 80 g Cukr moučkový
 - 250 g Cukr moučkový
 - 250 g Cukr moučkový
 - 100 g Marcipánová hmota surová
 - 100 g Nugát světlý
 - 150 g Čokoláda na vaření
 - 2 kávová lžička Voda pitná
 - 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
 - 2.5 kávová lžička Kokosová smetana
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Cukr vanilka
 - 1 ks Cukr vanilka
 - 1 balení Čokoládové kousky
 - 3 polévková lžíce Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Cukr moučkový
 - 2 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 3 polévková lžíce Želé rybízové
 - 2 polévková lžíce Curacao
 - 2.5 polévková lžíce Kokosová smetana
 - 1 polévková lžíce Kakao
 - 8 polévková lžíce Ořechový krém
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 305 kcal
 - Sacharidy 49 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 18 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 39 g
 - Cholesterol 53.6 mg
 - Draslík 27.4 mg
 - Vláknina 1916 mg
 - Vitamín A 1916 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.3 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rozklepneme vejce a dáme zvlášť žloutky a zvlášť bílky. Do misky se žloutky přilijeme vodu a elektrickým šlehačem s metlami zapnutými na nejvyšší rychlost ušleháme do pěny. Pak snížíme rychlost a přidáváme moučkový a vanilkový cukr a zašleháme. V další misce ušleháme z bílků tuhý sníh, který pak postupně přidáváme do vzniklé vaječné pěny a také zašleháváme. Vmícháme mouku a máslo a zpracujeme v těsto.
 - 
                                2
Z mísy přeneseme těsto na vál a vyválíme na plát silný asi 0,7 milimetrů. Vykrájíme z něj 32 srdíček, 36 koleček a 22 čtverečků. Plech o rozměrech 46 krát 30 centimetrů vyložíme pečicím papírem a přeneseme na něj cukroví. Troubu předehřejeme na 200 °C a cukroví pečeme 20 minut.
 - 
                                3
Vytvoříme srdíčka. Na vále zapracujeme do marcipánu polovinu množství uvedeného v receptu. Vyválíme plát a vykrájíme z něj 16 srdíček. Z upečených srdíček oddělíme polovinu, kterou polijeme čokoládou rozpuštěnou ve vodní lázni. Přiklopíme druhou polovinou upečených srdíček tak, aby se slepila pomocí polevy. Znovu srdíčka polijeme rozpuštěnou čokoládou a navrch přikryjeme vykrájenými marcipánovými srdíčky. V misce umícháme trochu moučkového cukru s rybízovým želé s vodou, dokud se hmota nesmísí. Rybízovou hmotou pak navrch potřeme hotová srdíčka.
 - 
                                4
Z marcipánu, který zbyl při výrobě srdíček, vykrájíme 11 čtverečků. Oddělíme polovinu upečených čtverečků, které pomažeme nugátem a přikryjeme zbylou polovinou čtverečků z upečeného těsta. Navrch přikládáme marcipánové čtverečky. V misce rozmícháme citronovou šťávu s troškou moučkového cukru a lesklou hmotou potřeme hotové čtverečky.
 - 
                                5
V misce rozmícháme dohladka ořechový krém a natřeme jej na polovinu upečených koleček. Položíme na ně druhou polovinu koleček. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s kokosovou pastou a vzniklou polevou přelijeme kolečka.
 - 
                                6
Do těsta, které zbylo po vykrajování srdíček, čtverečků a koleček přidáme curacao a promícháme v misce. K těstu přidáme ostatní suroviny uvedené v receptu na kuličky, tedy kokosovou pastu, moučkový cukr, kakao, vanilkový cukr a vejce. Zpracujeme do těsta a vyválíme 10 kuliček, které nakonec obalíme v čokoládových vločkách a počkáme, až ztuhnou.