Jablečné cukroví polévané čokoládou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 103 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 3 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 5.9 mg
 - Draslík 32.1 mg
 - Vláknina 923.3 mg
 - Vitamín A 923.3 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.2 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Sušená jablka nakrájíme na drobné kostičky do misky a přelijeme je 4 polévkovými lžícemi calvadosu. Přikryjeme pokličkou a necháme 4 hodiny namočené.
 - 
                                2
Do hrnku vlijeme smetanu ke šlehání a postavíme na plotnu na mírný oheň. Jakmile začne vřít, odstavíme ji z plotny. Vmícháme do ní na drobné kousky nasekanou čokoládu a přidáme i kokosovou smetanu. Necháme vychladnout a pak vyšleháme dokonale dohladka.
 - 
                                3
Ke smetanovo-čokoládové hmotě přidáme jablka s calvadosem a promícháme. Vzniklou směs vložíme do cukrářského sáčku a hubičkou stříkáme do papírových košíčků hromádky. Ty zdobíme pistáciovými oříšky nakrájenými na proužky a mandlovými lupínky. Necháme zchladnout a podáváme.