Margot buchta
Suroviny
- 40 g Máslo čerstvé
 - 80 g Mouka pšeničná hrubá
 - 120 g Smetana 12% (konzumní)
 - 200 g Smetana 33% (šlehačka)
 - 50 g Cukr krupice
 - 50 g Mouka polohrubá
 - 20 g Cukr vanilka
 - 13 g Kypřicí prášek do pečiva
 - 200 g Poleva čokoládová
 - 400 g Čokoláda Margot
 - 40 ml Olej slunečnicový
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 2 dl Mléko plnotučné
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 509 kcal
 - Sacharidy 55 g
 - Tuky 29 g
 - Sodík 54 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 47 g
 - Cholesterol 82.7 mg
 - Draslík 191.4 mg
 - Vláknina 3411.2 mg
 - Vitamín A 3411.2 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 2.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 141.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Polohrubou mouku s kypřícím práškem prosejeme do misky. Do mouky přisypeme vanilkový cukr, na hrubém struhadle nastrouháme kokosovou čokoládu Margot, vše promícháme a necháme stranou.
 - 
                                2
Vejce rozklepneme do vhodné nádoby, přilijeme olej, cukr, mléko. Nakonec vlijeme smetanu a šlehačem všechno rozšleháme. Připravenou mouku pomalu smícháme se směsí, promícháme a vlijeme na máslem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech.
 - 
                                3
Plech vložíme do horké trouby a při 180 °C pečeme přibližně 20 minut.
 - 
                                4
Upečenou buchtu vytáhneme z trouby. Necháme vychladnout, potřeme čokoládovou polevou, kterou necháme ztuhnout.
 - 
                                5
Upečenou buchtu nakrájíme na čtverce, poklademe na dezertní talíře a ozdobíme vyšlehanou šlehačkou.