Flambovaná káva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 541 kcal
 - Sacharidy 48 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 13 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 46 g
 - Cholesterol 57 mg
 - Draslík 176.4 mg
 - Vláknina 4199 mg
 - Vitamín A 4199 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Smetanu spolu s vanilkovým cukrem vyšleháme na tuhou šlehačku, kterou dáme do lednice. Kávu přes filtr spaříme horkou vodou.
 - 
                                2
Do 2 teplých a suchých kávových šálků položíme po 2 kostkách cukru. Kostky v každém šálku zalijeme s 50 ml koňaku, potom je sirkou zapálíme a necháme přibližně 2 minuty hořet.
 - 
                                3
Když cukr s koňakem dohoří a v šálcích máme jen modrý plamen, tak jej zalijeme horkou filtrovanou kávou. Kávu ozdobíme tuhou šlehačkou a posypeme jemně nastrouhanou čokoládou.