Horká čokoláda s pálivými papričkämi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 500 kcal
 - Sacharidy 36 g
 - Tuky 35 g
 - Sodík 12 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 30 g
 - Cholesterol 12.5 mg
 - Draslík 140.3 mg
 - Vláknina 11805 mg
 - Vitamín A 11805 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.4 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 775.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V teflonové pánvičce roztopíme čokoládu, přibližně na 50 stupňů. Do kastrůlku vlijeme mléko, přidáme jednu malou sušenou chilli papričku a přivedeme k varu. Stáhneme ze sporáku, necháme zchladit na 50 stupňovou teplotu. Přes sítko, za stálého míchání, přiléváme mléko do čokolády.
 - 
                                2
Ve vodě rozpustíme solamyl, vlijeme do čokolády a mícháme tak dlouho, až čokoláda zahoustne.