Čokoládo-kávová pěna
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 420 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 55 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 163.6 mg
 - Draslík 64 mg
 - Vláknina 233 mg
 - Vitamín A 233 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V míse vyšleháme žloutky se 172g cukru do pěny. Poté mísu s pěnou vložíme do druhé mísy s horkou vodou a mícháme tak dlouho, až je žloutková pěna teplá. Teplou vodu ve větší míse vyměníme za studenou a znovu žloutkovou směs mícháme ve studené lázni do doby, až napění.
 - 
                                2
Mezitím uvaříme kávu z 60 ml vody a 1 lžičky jemně pomleté kávy.
 - 
                                3
Kvalitní čokoládu nalámeme na kousky do malého kastrólku, ten vložíme do horké vodní lázně a čokoládu rozpustíme. Do rozpuštěné čokolády přimícháme lžíce teplé kávy. Kastrólek sundáme z plotny a do čokolády postupně zamícháme změklé máslo. Směs mícháme do doby, až získáme jemný krém, který postupně přimícháme do žloutkové pěny.
 - 
                                4
Vyšleháme bílky s 8g cukru (jedna polévková lžíce) na tuhý sníh. Ten pomalu vmícháme do připraveného čokoládového krému. Vzniklou čokoládovou pěnu nalijeme do skleněných pohárů a dáme je do lednice vychladit asi na 30 minut.
 - 
                                5
Před podáváním omyjeme a osušíme jeden pomeranč. Nastrouháme z něj tenké proužky kůry (bez bílé dužiny), kterými pěnu ozdobíme.