Ovesné řezy s mandlovo-švestkovým krémem
Suroviny
- 80 g Švestky sušené
 - 170 g Ovesné vločky
 - 30 g Čokoláda 70% kakao
 - 80 g Kokosová moučka
 - 65 g Máslo mandlové
 - 1 kávová lžička Tresť vanilková
 - 1 kávová lžička Olej kokosový
 - 1 ks Vanilkový lusk
 - 1 špetka Sůl mořská
 - 4 polévková lžíce Olej slunečnicový
 - 4 polévková lžíce Med akátový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 178 kcal
 - Sacharidy 26 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 42 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 26 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 130 mg
 - Vláknina 10210.3 mg
 - Vitamín A 10210.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0.1 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 1.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Troubu si předehřejeme na 180°C. Menší koláčovou podlouhlou formu (širokou 12-14cm) si vyložíme pečícím papírem.
 - 
                                2
Do mísy nasypeme rozmixované ovesné vločky, přidáme k ní kokosovou mouku, vyškrabaná zrníčka z jednoho vanilkového lusku, špetku soli a mírně vlahý tekutý med a olej. Těsto dobře promícháme, mělo by být dostatečně hladké a husté, nalejeme do připravené formy a vložíme ji do středu předehřáté trouby. Těsto pečeme přibližně 15 minut dozlatova.
 - 
                                3
Mezitím si připravíme mandlový krém: sušené nesířené švestky (bez pecek) pokrájíme nebo rozmixujeme na velmi malé kousky. Dáme je do mísy, přidáme k nim mandlové máslo, vanilkový extrakt a vyšleháme jemný nadýchaný krém.
 - 
                                4
Upečený korpus necháme vychladnout, poté povrch potřeme mandlovýmkrémem, polejeme polevou a odložíme ztuhnout do mrazničky asi na 30 minut.
 - 
                                5
Z mrazničky ho dáme do chladničky minimálně na 8 hodin.
 - 
                                6
Druhý den nakrájíme řezy a servírujeme.