Bonbony s pistáciovým marcipánem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 643 kcal
 - Sacharidy 72 g
 - Tuky 36 g
 - Sodík 29 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 38 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 367.5 mg
 - Vláknina 7210 mg
 - Vitamín A 7210 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mixujeme 140 gramů pražených nebo syrových pistácií a 15 gramů moučkového cukru, dokud nevznikne velmi jemný prášek. Přidáme 125 gramů moučkového cukru, 1/8 lžičky soli a rozmixujeme.
 - 
                                2
Do vzniklého prášku zapracujeme polovinu ( jednu lžíci )mírně našlehaných bílků. Marcipán musí být drobivý, ale mírně vlhký. Zapracujeme zbývající bílky a v pětivteřinových intervalech zpracováváme, dokud se nezačne marcipán nabalovat na čepele mixéru. Když se nám marcipán nespojuje a je stále drobivý a suchý, přidáme ještě lžičku bílku a znovu mixujeme, tekutiny se však snažíme přidávat co nejméně, ořechová pasta ale musí být tvárná.
 - 
                                3
Z marcipánu utvoříme placku, zabalíme ji do potravinářské folie a necháme přes noc odpočívat. Pokud s výrobou pospícháme a nemáme tolik času, není to nezbytné, ale s uleželým marcipánem se nám bude lépe pracovat.
 - 
                                4
Poprášíme pracovní plochu moučkovým cukrem, rozválíme marcipán na čtvercový plát zhruba 1,3 cm silný a nakrájíme ho na čtverečky asi 2,5 x 2,5 cm. Takto bychom měli získat asi 25 kusů bonbonů.
 - 
                                5
Připravíme si pečicí papír, nebo silikonovou podložku, začneme čtverečky marcipánu jednotlivě namáčet v rozehřáté temperované čokoládě a odkládat je na podložku. Každý bonbon posypeme nahrubo nakrájenými pistáciemi, dokud je čokoláda ještě měkká. Hotové bonbony necháme ztuhnout při pokojové teplotě, když je uchováváme v uzavřené vzduchotěsné nádobě při pokojové teplotě, vydrží až 14 dní.