Ganache – čokoládovo-smetanová poleva s vanilkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 428 kcal
 - Sacharidy 18 g
 - Tuky 37 g
 - Sodík 3 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 17 g
 - Cholesterol 55 mg
 - Draslík 0 mg
 - Vláknina 5000 mg
 - Vitamín A 5000 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Tato hedvábná luxusní poleva je velmi jednoduchá a rychlá.
 - 
                                2
Do jedné misky si nalámeme (nebo nasekáme) kvalitní hořkou čokoládu. Smetanu při střední teplotě přivedeme k varu , vložíme do ní vanilkový lusk a hned jak začne probublávat, odstaraníme vanilkový lusk. Okamžitě ji nalijeme na čokoládu a po 60 sekundách, jakmile se čokoláda rozpustí, zlehka vše vymícháme do hladké polevy.