Křupavé taštičky won ton
Suroviny
- 60 g Shiitake houby
 - 150 ml Olej rostlinný
 - 0.5 kávová lžička Zázvor celý
 - 2 ks Cibulka jarní
 - 2 ks Chilli paprička
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Cukr krupice
 - 1 stroužek Česnek
 - 16 plátek Těsto Wonton
 - 1 polévková lžíce Cibule
 - 3 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
 - 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
 - 1 polévková lžíce Sherry brandy
 - 150 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2519 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 281 g
 - Sodík 472 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 0.4 mg
 - Draslík 98 mg
 - Vláknina 1727.1 mg
 - Vitamín A 1727.1 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.5 mg
 - Vitamín E 26 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Osm špejlí namočíme na půl hodiny do studené vody. Česnek, cibuli, zázvor a houby nakrájíme.
 - 
                                2
Jednu lžíci oleje rozehřejeme na pánvi, přidáme cibuli, česnek, zázvor a opékáme 2 minuty. Poté vmícháme houby a opékáme ještě 2 minuty. Osolíme, opepříme a necháme vychladnout.
 - 
                                3
Do každého plátku těsta vložíme doprostřed vychladlou houbovou náplň. Protilehlé rohy plátků won ton přehneme přes náplň, upravíme taštičku a okraje těsta přitiskneme k sobě.
 - 
                                4
Dvě taštičky napíchneme na jednu špejli a osmažíme po obou stranách dozlatova ve vyšší vrstvě rozehřátého oleje. Olej nesmí být příliš horký, jinak těsto zhnědne a náplň by zůstala syrová. Taštičky odkládáme na papírový ubrousek, aby odkapal přebytečný tuk.
 - 
                                5
Příprava omáčky:
 - 
                                6
Dvě lžíce rostlinného oleje rozehřejeme na vysokou teplotu. Jarní cibulky a chilli papričky vložíme do žáruvzdorné misky a přelijeme horkým olejem. Poté vmícháme další suroviny na přípravu omáčky.
 - 
                                7
Osmažené taštičky upravíme na mísu a servírujeme s omáčkou. Můžeme je ozdobit plátky limetky a snítkami koriandru.