Květák po makedonsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 461 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 30 g
 - Sodík 1501 mg
 - Bílkoviny 34 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 89.2 mg
 - Draslík 935.8 mg
 - Vláknina 11460 mg
 - Vitamín A 11460 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 126.1 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Květák dobře omyjeme, rozdělíme na malé růžičky a vaříme 30 minut ve slané vodě. Mezitím si připravíme 4 zapékací sáčky, které vymažeme rozpuštěným máslem. Nakrájíme sýr a šunku na kostičky, vložíme do mísy a přidáme pokrájené žampiony a rajčata. Uvařený květák scedíme, necháme okapat a přihodíme do mísy, důkladně promícháme s ostatními surovinami. Směs rozdělíme do jednotlivých sáčků, posypeme parmezánem a zapékáme asi 20 minut ve středně vyhřáté troubě.