Houbové rizoto s rukolou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 518 kcal
 - Sacharidy 28 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 589 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 28 g
 - Cholesterol 1.8 mg
 - Draslík 1083.1 mg
 - Vláknina 22069.4 mg
 - Vitamín A 22069.4 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 72.1 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli a česnek nakrájíme na kostičky. Očištěné houby nakrájíme na sousta. Rukolu opláchneme a otřepeme dosucha.
 - 
                                2
V pánvi zahřejeme olivový olej a necháme na něm zesklovatět česnek a cibuli. Poté na oleji opečeme houby, které prozatím odložíme. Vložíme do pánve rýži a lístky tymiánu, krátce osmahneme a zalijeme polovinou zeleninového vývaru.
 - 
                                3
Podle chuti osolíme, opepříme a dochutíme cayenským pepřem. Za občasného míchání budeme vařit asi 25 minut. V průběhu vaření postupně podle potřeby přidáváme vývar a Alpro soja cuisine.
 - 
                                4
Po dovaření rýže vložíme houby, krátce ještě povaříme a silně okořeníme. Vmícháme nakrájenou rukolu a ihned podáváme.