Těstovinový salát s kuřetem a brokolicí
Suroviny
- 200 g Brokolice
 - 80 g Sýr Ementál (Primátor)
 - 100 g Žampiony čerstvé
 - 250 g Zakysaná smetana
 - 200 g Těstoviny Penne
 - 1 kávová lžička Citronová šťáva
 - 2 ks Kuřecí prsa
 - 1 ks Pažitka
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 584 kcal
 - Sacharidy 44 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 243 mg
 - Bílkoviny 38 g
 - Uhlovodany 44 g
 - Cholesterol 114.2 mg
 - Draslík 792 mg
 - Vláknina 4723.3 mg
 - Vitamín A 4723.3 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 65.3 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brokolici omyjeme, očistíme, rozdělíme na růžičky a 5 minut vaříme ve vroucí osolené vodě. Ještě horkou brokolici vhodíme do ledové vody.
 - 
                                2
Těstoviny vaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. V pánvi rozpálíme 1 lžíci olivového oleje a žampiony na něm osmahneme.
 - 
                                3
Kuřecí prsa očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme. Na pánvi rozpálíme 1 lžíci olivového oleje a maso na něj zprudka opečeme.
 - 
                                4
V menší misce připravíme zálivku ze zakysané smetany, česneku, ementálu, 2 lžic olivového oleje a citronové šťávy. Podle chuti osolíme a opepříme. Zálivku promícháme s těstovinami, brokolicí, žampiony a kuřecím masem. Pokrm zdobíme nasekanou pažitkou.