Hříbkové lasagne
Suroviny
- 150 g Cibule
 - 90 g Máslo čerstvé
 - 5 g Sůl
 - 5 g Sůl
 - 3 g Pepř černý mletý
 - 10 g Bazalka
 - 800 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 500 g Hříbky čerstvé
 - 300 g Sýr Čedar
 - 150 g Lasagne
 - 500 g Špenát listový mražený
 - 30 g Mouka pšeničná hladká
 - 90 g Mouka pšeničná hladká
 - 900 ml Mléko plnotučné
 - 1 kávová lžička Cukr krupice
 - 1 kávová lžička Hořčice
 - 2 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 653 kcal
 - Sacharidy 56 g
 - Tuky 37 g
 - Sodík 1161 mg
 - Bílkoviny 28 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 85.5 mg
 - Draslík 727.6 mg
 - Vláknina 4905 mg
 - Vitamín A 4905 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 15.1 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 948.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na oleji osmažíme v pánvi nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme nakrájené houby a drcený česnek a smažíme 5 minut. Přidáme mouku a mícháme ještě 1 minutu.
 - 
                                2
Vložíme rajčata, nasekanou bazalku, cukr, sůl a pepř podle chuti. Přikryjeme a podusíme 20 minut.
 - 
                                3
Bílá omáčka: na pánvi rozpustíme máslo, přidáme mouku a mícháme 1 minutu. Postupně přiléváme mléko. Mícháme a zvolna vaříme 2-3 minuty. Okořeníme, přidáme hořčici a sůl. Pánev odstavíme.
 - 
                                4
Osolíme a opepříme vykapaný špenát. Lžící vytvarujeme ze špenátu 24 kuliček.
 - 
                                5
Do zapékací mísy dáme jednu třetinu houbové směsi a navrch dáme 8 špenátových kuliček. Pokryjeme jednou třetinou omáčky a jednou třetinou sýra. Nahoru položíme polovinu předvařených lasagní. Vrstvy opakujeme a na závěr je posypeme sýrem.
 - 
                                6
Zapékáme 35 minut v troubě na 190 °C, až jsou lasagne do zlatohněda zapečené.