Benátské palačinky
Suroviny
- 30 g Máslo čerstvé
 - 30 g Máslo čerstvé
 - 45 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 125 g Sýr Parmezán
 - 5 g Sůl
 - 3 g Pepř černý mletý
 - 3 g Muškátový oříšek
 - 500 g Špenát listový čerstvý
 - 375 g Hříbky čerstvé
 - 10 g Tymián čerstvý
 - 375 g Kuřecí maso vařené
 - 300 ml Vývar drůbeží
 - 8 ks Palačinky
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 593 kcal
 - Sacharidy 21 g
 - Tuky 29 g
 - Sodík 1325 mg
 - Bílkoviny 45 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 39.3 mg
 - Draslík 1178.1 mg
 - Vláknina 8743.3 mg
 - Vitamín A 8743.3 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 39.2 mg
 - Vitamín E 2.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 21.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Náplň: v hrnci rozehřejeme máslo, přidáme nakrájené hříbky a za občasného míchání je 2-3 minuty smažíme. Přidáme mouku, mícháme a postupně přiléváme vývar. Průběžně promícháváme a asi 10 minut zvolna vaříme. Přidáme kuřecí maso, tymián, dochutíme pepřem a solí. Opláchnutý špenát asi 2 minuty zahříváme, potom necháme dobře okapat a vymačkáme všechnu přebytečnou vodu. Přidáme máslo a muškátový oříšek. Špenát rozložíme do nízké zapékací misky.
 - 
                                2
Směs masa a hub rozdělíme na 8 palačinek, stočíme je a vyrovnáme v jedné vrstvě na špenát.
 - 
                                3
Posypeme sýrem a pečeme dozlatova asi 25 minut v předehřáté troubě při 190 °C.