Přírodní treska na žampionech s dušenými bramborami
Suroviny
- 200 g Žampiony čerstvé
 - 500 g Treska aljašská
 - 2.5 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Kmín celý
 - 1 kávová lžička Pepř citronový
 - 2 ks Cibule
 - 4 dl Voda pitná
 - 1 kg Brambory
 - 1.2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
 - 0.6 polévková lžíce Olej slunečnicový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 339 kcal
 - Sacharidy 38 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 655 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 38 g
 - Cholesterol 53.5 mg
 - Draslík 1811.6 mg
 - Vláknina 15668.2 mg
 - Vitamín A 15668.2 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 38.3 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 16.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Filety z tresky omyjeme, osušíme, posypeme z obou stran solí (1.5 lžičky), kmínem a citronovým pepřem (1 lžička). Žampiony očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. Brambory oloupeme, omyjeme a pokrájíme na plátky silné přibližně 3-4 mm. Kopr omyjeme a drobně pokrájíme. Očištěné cibule nakrájíme na kroužky.
 - 
                                2
Do hrnce dáme plátky brambor, které proložíme 1/3 cibule. Přilijeme 3-4 dl vody, přidáme lžíci másla, lžičku soli, promícháme, zakryjeme poklicí a brambory přivedeme k varu. Pak zmírníme teplotu a pomalu brambory dusíme přibližně 15-17 minut.
 - 
                                3
Mezitím v pánvi rozpálíme 3 lžíce oleje s 1 lžicí másla, filety z tresky osmažíme dozlatova. Smažíme přibližně 2-3 minuty z každé strany. Pak je z pánve vyjmeme a na zbylém omastku zprudka restujeme žampiony (s cibulí 1-2 minuty). Žampiony posypeme citronovým pepřem, solí a odstavíme z plotny.
 - 
                                4
Na talíře dáme filety z tresky, obložíme je dušenými bramborami, které posypeme koprem, na rybu položíme 2-3 lžíce žampionů s cibulí a podáváme.