Pastýřský guláš
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 260 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 711 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 60.7 mg
 - Draslík 390.8 mg
 - Vláknina 7156.7 mg
 - Vitamín A 7156.7 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.8 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 22 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na sádle osmahneme cibuli nadrobno, zasypeme paprikou a necháme zpěnit. Vložíme na kostky nakrájené hovězí maso a opečeme ze všech stran. Mírně podlijeme vodou, opepříme, osolíme a zakryté pozvolna dusíme. Podle potřeby podléváme vodou.
 - 
                                2
Slaninu nakrájíme na kostičky, vyškvaříme a na tuku z ní osmahneme nakrájené houby, necháme podusit asi 15 minut. Když je maso měkké přidáme k němu houby, zalijeme smetanou s rozmíchanou moukou a povaříme do zhoustnutí.