Houbové carpaccio
Suroviny
- 8 g Petržel - nať
 - 400 g Žampiony čerstvé
 - 80 g Čočka klíčky
 - 100 g Salát Polníček
 - 30 ml Ocet vinný
 - 15 ml Citronová šťáva
 - 30 ml Olej slunečnicový
 - 30 ml Olej z tykvových semen
 - 1 kávová lžička Med včelí
 - 2 špetka Sůl
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 192 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 125 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 411.9 mg
 - Vláknina 2341 mg
 - Vitamín A 2341 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.2 mg
 - Vitamín E 3.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Polníček omyjeme a rozložíme na dezertní talířky. Česnek oloupeme a prolisujeme. Petržel omyjeme a pokrájíme na drobné kousky. Žampiony nakrájíme na plátky. Výhonky čočky omyjeme a necháme okapat. Olej z hroznových semen, ocet, med, citronovou šťávu, špetku soli a pepře smícháme dohromady.
 - 
                                2
Olej rozpálíme na pánvi, přisypeme česnek a plátky hub, krátce osmažíme, poté posypeme nasekanou petrželí, osolíme a opepříme a odstavíme z plotny. Na rozložený polníček naservírujeme plátky osmažených hub, posypeme výhonky čočky a na závěr polijeme připravenou zálivkou z octa.