Rýžové nudle s houbami a krevetami
Suroviny
- 750 g Krevety tygří - loupané
 - 500 g Nudle rýžové
 - 90 g Cibulka jarní
 - 150 g Shiitake houby
 - 125 g Houby enoki
 - 60 ml Omáčka sójová
 - 1 špetka Sůl
 - 2 l Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Cukr krupice
 - 0.84 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
 - 2 polévková lžíce Víno rýžové japonské - Mirin
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 677 kcal
 - Sacharidy 127 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 496 mg
 - Bílkoviny 51 g
 - Uhlovodany 120 g
 - Cholesterol 196.9 mg
 - Draslík 329 mg
 - Vláknina 8705.2 mg
 - Vitamín A 8705.2 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.2 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Houby pokrájíme na plátky, cibulky opláchneme a pokrájíme na kolečka. Krevety opláchneme.
 - 
                                2
Nudle uvaříme ve vroucí osolené vodě, poté slijeme a dáme stranou. Mirin smícháme se sójovou omáčkou, 1 lžící oleje a cukrem. Do připravené marinády dáme na 10 minut krevety. Lžíci oleje rozpálíme na pánvi, přidáme marinované krevety (marinádu slijeme a uschováme) a smažíme 2 minuty. Poté z pánve vyjmeme, do pánve dáme zbytek oleje a houby shiitake, které smažíme 1 minutu. Pak vlijeme marinádu z krevet, houby enoki, cibulku a krevety. Smažíme 2 minuty. Přidáme nudle a ještě 2 minuty smažíme, poté ihned servírujeme.