Rostovský nadívaný candát
Suroviny
- 800 g Candát obecný
 - 300 g Houby čerstvé
 - 50 g Mouka pšeničná hladká
 - 150 g Strouhanka
 - 600 g Brambory vařené
 - 200 ml Omáčka tatarská
 - 150 ml Olej rostlinný
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 2 ks Cibule
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 2 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1034 kcal
 - Sacharidy 68 g
 - Tuky 72 g
 - Sodík 846 mg
 - Bílkoviny 32 g
 - Uhlovodany 58 g
 - Cholesterol 102.3 mg
 - Draslík 992.2 mg
 - Vláknina 14261.5 mg
 - Vitamín A 14261.5 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18.6 mg
 - Vitamín E 3.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Candáta, zbaveného hlavy, ploutví, a kůže, vykucháme a rozdělíme na čtyři porce, které vykostíme. Dále nadrobno pokrájíme dvě větší cibule a očištěnou směs hub, na másle je opečeme a podusíme. Houbovou směs osolíme, přidáme sekanou petrželku, okořeníme sladkou paprikou a rozdělíme na rybu.
 - 
                                2
Porce ryby s houbami zavineme, sepneme párátkem, obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance, ve větší pánvi na oleji je ze všech stran do zlatova osmažíme.
 - 
                                3
Podáváme s tatarskou omáčkou a vařenými bramborami.