Kuřecí maso s kardamomem
Suroviny
- 200 g Cibule
 - 1000 g Kuřecí prsa
 - 10 g Chilli koření mleté
 - 300 g Žampiony čerstvé
 - 200 g Pórek
 - 80 g Máslo čerstvé
 - 20 g Sůl
 - 50 g Kardamom
 - 200 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 50 g Solamyl
 - 50 g Česnek
 - 200 ml Olej stolní
 - 150 ml Víno červené
 - 40 ml Omáčka sójová
 - 300 ml Vývar drůbeží
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 476 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 31 g
 - Sodík 1032 mg
 - Bílkoviny 25 g
 - Uhlovodany 17 g
 - Cholesterol 84.8 mg
 - Draslík 684.4 mg
 - Vláknina 5410.7 mg
 - Vitamín A 5410.7 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.8 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuřecí prsíčka nakrájíme přes vlákna na větší kousky, mírně je osolíme a opečeme na tuku.
 - 
                                2
Přidáme cibuli nakrájenou na kolečka, česnek, pórek, očištěné žampiony, čili koření a kardamom. Zalijeme vývarem, přidáme nakrájená rajčata a pod poklicí zvolna dusíme, až maso změkne.
 - 
                                3
Potom přilijeme červené víno, máčený škrob a sójovou omáčku. Vše prohřejeme.
 - 
                                4
Nakonec přidáme máslo a ještě vše podusíme.