Lovecký bažant
Suroviny
- 125 g Slanina vepřová
 - 5 g Sůl
 - 5 g Pepř černý mletý
 - 30 g Petržel - nať
 - 250 g Houby čerstvé
 - 200 g Celer řapíkatý
 - 400 g Šalotka
 - 300 ml Víno červené
 - 600 ml Vývar drůbeží
 - 3 stroužek Česnek
 - 2.5 kg Bažant obecný
 - 4 polévková lžíce Olej slunečnicový
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
 - 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 973 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 47 g
 - Sodík 876 mg
 - Bílkoviny 88 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 265.7 mg
 - Draslík 1449.4 mg
 - Vláknina 3885.7 mg
 - Vitamín A 3885.7 mg
 - Vitamín B6 2.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 33 mg
 - Vitamín E 1.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Bažanty kuchyňsky upravíme a naporcujeme. Ve velkém pekáči rozehřejeme olej. Vložíme do něj porce bažanta a zprudka je dohněda osmahneme. Vyjmeme je a necháme okapat.
 - 
                                2
Slaninu vyškvaříme v oleji. Přidáme nakrájenou šalotku a osmažíme ji současně s drceným česnekem. Přidáme nakrájený celer, pokrájené houby, protlak, sůl a pepř a přilijeme vývar. Povaříme 5 minut. Přidáme víno, porce bažanta a pečeme přikryté při 160°C asi 1,5 - 2 hodiny.