Těstoviny s hříbky ve smetanové omáčce
Suroviny
- 500 g Hříbky čerstvé
 - 600 g Těstoviny Fusilli
 - 1.5 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř bílý
 - 3 ks Šalotka
 - 2.5 l Voda pitná
 - 2.5 dl Smetana 33% (šlehačka)
 - 2 dl Bujón houbový
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1125 kcal
 - Sacharidy 150 g
 - Tuky 47 g
 - Sodík 353 mg
 - Bílkoviny 27 g
 - Uhlovodany 148 g
 - Cholesterol 80.8 mg
 - Draslík 986.1 mg
 - Vláknina 11562.5 mg
 - Vitamín A 11562.5 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.3 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hříbky očistíme, omyjeme, osušíme a rozkrájíme je na kousky velikosti sousta. Šalotky oloupeme a drobně pokrájíme.
 - 
                                2
V pánvi rozpálíme máslo (1 lžíce) a šalotku zpěníme dozlatova. Přilijeme houbový bujon a šalotku povaříme 10 minut. Pak ji přecedíme a prolisujeme do houbového bujonu.
 - 
                                3
V jednom větším hrnci přivedeme k varu 2.5 litru vody s lžičkou soli. Italské těstoviny uvaříme podle návodu, pak je scedíme, propláchneme vodou, odložíme zpět do hrnce a uchováme je teplé.
 - 
                                4
V druhém hrnci rozpálíme máslo (1 lžíce) s olejem a hříbky zprudka za stálého míchání restujeme 2-3 minuty. Ochutíme je pepřem, přilijeme bujon se šalotkou a pomalu vaříme 5 minut.
 - 
                                5
Přimícháme smetanu, ve které jsme rozmixovali 1 lžíci hladké mouky. Krátce, asi 3-4 minuty povaříme a dochutíme solí.
 - 
                                6
Těstoviny dáme na talíře, zalijeme omáčkou s hříbky a podáváme.