Hřiby sterilované v rajčatovém protlaku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 66 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 140 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 747.2 mg
 - Vláknina 2043.8 mg
 - Vitamín A 2043.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Menší hřiby očistíme, důkladně omyjeme a povaříme. Do kastrolu nalijeme olej, vložíme houby, ochutíme solí a krátce podusíme. Poté přidáme rajčatový protlak rozředěný vodou, bobkový list, cukr a znovu provaříme.
 - 
                                2
Směs rozdělíme do čistých sklenic a ihned zavíčkujeme. Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 60 minut od bodu varu.
 - 
                                3
Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném a studeném místě.