Žampionové knedlíky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 570 kcal
 - Sacharidy 70 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 1345 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 79.1 mg
 - Draslík 222 mg
 - Vláknina 2183 mg
 - Vitamín A 2183 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.4 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a osmažíme na části tuku dorůžova. Přidáme žemli nakrájenou na kostky a vše osmahneme.
 - 
                                2
Vejce rozmícháme v mléce, osolíme, opepříme a nalijeme na osmahnutou a prochladlou žemli. Necháme půl hodiny stát. Potom do směsi přidáme prosátou mouku a strouhanku. Zlehka zamícháme.
 - 
                                3
Žampiony očistíme, omyjeme a nakrájíme na malé plátky. Podusíme je na rozpuštěné slanině nakrájené na drobné kostičky a necháme prochladnout. Žampiony přidáme do těsta a promícháme.
 - 
                                4
Z těsta tvoříme malé kulaté knedlíky, které v osolené vodě vaříme asi 10 minut. Knedlíky vyjmeme a udržujeme je na teple.
 - 
                                5
Při podávání knedlíky rozkrojíme na půlky a přeléváme zbylým rozpuštěným sádlem.