Tofu v listovém těstě
Suroviny
- 120 g Celer bulvový
 - 100 g Cuketa
 - 500 g Listové těsto
 - 250 g Sýr sójový - Tofu
 - 100 g Žampiony čerstvé
 - 150 g Olivy nakládané
 - 1 kávová lžička Olej olivový
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 4 ks Sardelové řezy
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1 polévková lžíce Bazalka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 999 kcal
 - Sacharidy 67 g
 - Tuky 66 g
 - Sodík 3145 mg
 - Bílkoviny 36 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 101 mg
 - Draslík 657.5 mg
 - Vláknina 15189 mg
 - Vitamín A 15189 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.4 mg
 - Vitamín E 4.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné žampiony nakrájíme na čtvrtky, Tofu a oloupaný celer rozkrájíme na kostičky. Vše osmažíme na oleji, osolíme, opepříme a posypeme nasekanou petrželkou. Zalijeme trochou vody a dusíme tak dlouho, až bude celer téměř měkký. Necháme částečně vychladnout.
 - 
                                2
Omytou cuketu krájíme na plátky, sardelky nasekáme na kousky, obojí přidáme spolu s bazalkou a olivami k podušené směsi.
 - 
                                3
Plech vyložíme pečicím papírem, listové těsto rozválíme na plát, prostřední třetinu obložíme náplní, zbylé dvě třetiny přes náplň přeložíme. Kraje těsta přitiskneme.
 - 
                                4
Pokrm pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 25 minut.