Telecí steaky se žampiony a bylinkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 376 kcal
 - Sacharidy 30 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 193 mg
 - Bílkoviny 56 g
 - Uhlovodany 30 g
 - Cholesterol 117.6 mg
 - Draslík 3062.9 mg
 - Vláknina 17045.8 mg
 - Vitamín A 17045.8 mg
 - Vitamín B6 1.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 22.1 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Malé jarní cibulky opereme a jemně nasekáme. Hlavičky žampiónu očistíme. V malé pánvi rozpustíme jednu lžíci másla a tři minuty na něm podusíme cibuli doměkka.
 - 
                                2
Hotovou cibuli přendáme do misky a smícháme s hořčicí, sušeným estragonem a nasekanou petrželkou. Steaky po obou stranách osolíme, opepříme a na jedné straně je potřeme polovinou připravené směsi koření.
 - 
                                3
Ve větší pánvi rozpálíme zbylé máslo a vložíme do něj plátky masa namazanou stranou dolů. Houby položíme na pánev vedle masa a při mírné teplotě opékáme asi 4 minuty. Během této doby potřeme horní plochu masa zbylou cibulovou směsí, pak maso i houby obrátíme a pečeme z druhé strany rovněž 4 minuty.
 - 
                                4
Hotové steaky dáme na talíře a ihned podáváme s mladými mrkvičkami.