Zapékaná treska
Suroviny
- 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 40 g Máslo čerstvé
 - 50 g Máslo čerstvé
 - 80 g Cibule
 - 100 g Žampiony čerstvé
 - 50 g Strouhanka
 - 15 g Petržel kudrnka
 - 600 g Treska aljašská
 - 25 ml Citronová šťáva
 - 250 ml Víno bílé
 - 70 ml Omáčka rajčatová
 - 200 ml Voda pitná
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 2 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 439 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 603 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 82.5 mg
 - Draslík 859.4 mg
 - Vláknina 3509.3 mg
 - Vitamín A 3509.3 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 15.4 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 26.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ryby dobře očistíme, podél hřbetu nařízneme a vyndáme páteř. Ryby posypeme solí, pepřem a obalíme v mouce. Vložíme do máslem vymazaného pekáčku, zakapeme citronovou šťávou a podlijeme zálivkou.
 - 
                                2
Zálivku vyrobíme smícháním rozpuštěného másla, bílého vína a rajčatové omáčky. Do této směsi přidáme pokrájenou cibuli, strouhanku, nakrájené žampiony, sůl a pepř. Podlijeme ryby v pekáčku a dáme zapéct. Pečeme v předehřáté troubě asi 20 minut. Podle potřeby podléváme.
 - 
                                3
Na talířích porce ryby posypeme posekanou petrželkou.