Platýz na žampionech
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 198 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 53 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 27.5 mg
 - Draslík 438.7 mg
 - Vláknina 3578.5 mg
 - Vitamín A 3578.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.7 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 25.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Pergamenový papír dáme na mřížku grilu a na něj položíme plátky ryb. Postříkáme je limetkovou šťávou a posypeme celerovou solí a pepřem. Plátky zapékáme na rozpáleném grilu 8 minut, bez obracení.
 - 
                                2
V pánvi rozehřejeme máslo a osmahneme na něm houby cca 5 minut.
 - 
                                3
V pánvičce prohřejeme pokrájená rajčata. Houby i se šťávou z pánve a rajčata z pánvičky rozdělíme na talíře s jednotlivými porcemi platýza.
 - 
                                4
Okamžitě podáváme.