Kuřecí prsa s křupavou zeleninou a žampiony
Suroviny
- 400 g Kuřecí prsa
 - 5 g Sůl
 - 200 g Zelí čínské
 - 1 kávová lžička Paprika mletá pálivá
 - 1 ks Pórek
 - 3 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 5 ks Žampiony čerstvé
 - 1 ks Paprika červená
 - 3 špetka Pepř černý mletý
 - 2 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
 - 4 polévková lžíce Polévkové koření Maggi
 - 0.34 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 331 kcal
 - Sacharidy 27 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 682 mg
 - Bílkoviny 37 g
 - Uhlovodany 27 g
 - Cholesterol 341.7 mg
 - Draslík 1736.5 mg
 - Vláknina 11454.2 mg
 - Vitamín A 11454.2 mg
 - Vitamín B6 1.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 54.7 mg
 - Vitamín E 2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuřecí prsa vypereme, osušíme a nakrájíme na nudličky nebo malé kousky. Maso necháme uležet několik hodin v marinádě. Marinované maso osmažíme na rozpáleném oleji. Pokud je marináda pro nás dostatečně tučná, olej používat nemusíme.
 - 
                                2
Potom přidáme k masu nakrájenou papriku a pár minut restujeme. Do této směsi přidáme ještě nakrájený pórek, žampióny na plátky a čínské zelí, které jsme nakrájeli na nudličky. Vše smažíme, dokud zelenina není křupavá a maso měkké.
 - 
                                3
Marináda: 3 žloutky, 4 lžíce oleje, 4 lžíce maggi, 2 lžíce worcesteru, 1 lžička pálivé papriky (nebo chilli), půl lžičky soli a pepř.