Nudle domácí se zeleninou
Suroviny
- 125 g Brokolice
 - 125 g Žampiony čerstvé
 - 125 g Pšenice Špalda
 - 125 g Mouka pšeničná hladká
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Cukr krupice
 - 2 kávová lžička Ocet rýžový
 - 1 ks Cuketa
 - 1 ks Pórek
 - 1 ks Celer řapíkatý
 - 1 ks Karotka
 - 1.25 dl Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Omáčka sójová
 - 1.4 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 2 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 350 kcal
 - Sacharidy 69 g
 - Tuky 4 g
 - Sodík 165 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 40 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 453.8 mg
 - Vláknina 6872.5 mg
 - Vitamín A 6872.5 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 41.5 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do mísy nasypeme mouku, solamyl a sůl. Uděláme uprostřed důlek a nalijeme do něj vroucí vodu a lžičku oleje. Vymícháme hladké těsto. Přikryjeme a necháme 5 minut ležet.
 - 
                                2
Z těsta odtrháváme malé kousky a vyválíme z nich kuličky. Dlaní rozválíme kuličky na tenké nudle, které odložíme stranou.
 - 
                                3
Tři lžíce oleje rozehřejeme ve woku a nudle smažíme minutu. Poté je vyndáme a necháme okapat.
 - 
                                4
Rozpálíme ve woku zbylý olej, přidáme pokrájenou cuketu, celer, karotku a smažíme minutu za stálého míchání. Přidáme pokrájené žampiony, brokolici a péorek a smažíme další minutu. Přimícháme pšenici, sójovou omáčku, cukr, rýžový vinný ocet a prohřejeme.
 - 
                                5
Přidáme nudle a promícháme.
 - 
                                6
Ihned podáváme.