Jihočeská směs
Suroviny
- 600 g Vepřová kýta
 - 200 g Houby čerstvé
 - 200 g Kapie
 - 150 g Kečup ostrý
 - 100 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
 - 100 g Mandle loupané
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 ks Feferony
 - 2 ks Cibule
 - 2 stroužek Česnek
 - 2 dl Olej slunečnicový
 - 1 dl Víno červené
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 702 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 59 g
 - Sodík 234 mg
 - Bílkoviny 25 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 67 mg
 - Draslík 593.8 mg
 - Vláknina 4461.7 mg
 - Vitamín A 4461.7 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.5 mg
 - Vitamín E 13.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli oloupeme, nakrájíme na tenké plátky a vložíme na pánev s rozpáleným olejem. Přidáme na tenké proužky nakrájené maso, na kolečka nasekaný česnek, nakrájené houby, nasekanou feferonku a dusíme, aby maso změklo.
 - 
                                2
Kapii nakrájíme na tenké kolečka a přimícháme ke směsi, vysypeme hrášek, vlijeme kečup, přisypeme mandle, dochutíme solí, pepřem, zalijeme vínem a podusíme ještě 20 minut.