Uzené závitky se žampiony
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 261 kcal
 - Sacharidy 23 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 74 mg
 - Bílkoviny 44 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 516.5 mg
 - Vláknina 8453.8 mg
 - Vitamín A 8453.8 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.9 mg
 - Vitamín E 2.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Připravíme žampiony: Oloupeme je, nakrájíme a pokapeme citrónovou šťávou, aby se nám zachovala barva.
 - 
                                2
Dále nakrájíme šalotku, filé a dáme do mísy spolu s žampiony.
 - 
                                3
Zvlášť nalijeme vinný ocet, okořeníme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Přiléváme olej a šleháme do krémovité omáčky. Smícháme ji se zeleninou a necháme 10 minut odstát.
 - 
                                4
Jarní cibulku omyjeme, nakrájíme a přimícháme do směsi. Ochutnáme a popřípadě dokořeníme.
 - 
                                5
Servírujeme na listech salátu.