Řezy z lososa v marinádě
Suroviny
- 600 g Losos obecný
 - 100 g Žampiony čerstvé
 - 50 g Celer bulvový
 - 50 g Petržel kořen
 - 50 g Mrkev kořen
 - 200 ml Víno bílé
 - 600 ml Voda pitná
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Paprika červená
 - 2 ks Cibulka jarní
 - 5 ks Pepř černý celý
 - 3 ks Nové koření celé
 - 1 ks Bobkový list
 - 1 ks Cibule
 - 0.5 ks Citrony
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 382 kcal
 - Sacharidy 42 g
 - Tuky 36 g
 - Sodík 347 mg
 - Bílkoviny 38 g
 - Uhlovodany 41 g
 - Cholesterol 78 mg
 - Draslík 1457.2 mg
 - Vláknina 32404.6 mg
 - Vitamín A 32404.6 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 65.5 mg
 - Vitamín E 1.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 17.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Lososa nakrájíme na 4 silné řízky, žampiony očistíme a nakrájíme na plátky, papriku zbavíme semen a nakrájíme na nudličky, cibulky nakrájíme na nudličky i s natí, petrželovou nať jemně nasekáme, cibuli nakrájíme na čtvrtky, kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na velké kostky, citron nakrájíme na měsíčky.
 - 
                                2
Ve vodě zhruba 20 minut vaříme kořenovou zeleninu s cibulí, pepřem, novým kořením, bobkovým listem, solí, citronem a vínem. Poté marinádu přecedíme do čistého hrnce, přidáme jarní cibulky, papriku, žampiony, pepř a dalších 10 minut vaříme na mírném plameni. Poté necháme vývar vychladit.
 - 
                                3
Řezy z lososa vložíme do širokého kastrolu, přelijeme vychladlou marinádou a zhruba 1/2 hodiny prohříváme, ale nevaříme. Lososa servírujeme přelitého marinádou a posypaného petrželovou natí.