Žampiony a chřest s těstovinami
Suroviny
- 100 g Sýr Parmezán
 - 375 g Těstoviny konzumní
 - 250 g Žampiony - sterilované
 - 2 kávová lžička Olej olivový
 - 1 ks Chřest bílý
 - 1 ks Chilli paprička
 - 4 ks Cibulka jarní
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 l Voda pitná
 - 1.5 šálek Vývar zeleninový
 - 2 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 536 kcal
 - Sacharidy 82 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 1176 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 18.7 mg
 - Draslík 314.8 mg
 - Vláknina 6021.8 mg
 - Vitamín A 6021.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 17.1 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V dostatečném množství vroucí osolené vodě uvaříme těstoviny a scedíme.
 - 
                                2
Zahřejeme olivový olej v teflonové pánvi, přidáme tenké plátky jarní cibulky, prolisovaný česnek, nadrobno nakrájenou středně velkou chilli papričku, bez semínek, a do měkka osmahneme. Pak přidáme tenké plátky žampionů, očištěný chřest, nakrájený asi na 5cm dlouhé kousky, přilijeme zeleninový vývar, a po přivedení k varu vaříme na mírném ohni 4 minuty. Přidáme čerstvou nasekanou petrželku, těstoviny a podle chuti okořeníme. Nejsou-li těstoviny dostatečně teplé, prohřejeme je.
 - 
                                3
Před podáváním posypeme strouhaným parmazánem.