Kuřecí řízky na smetaně a žampionech
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 490 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 437 mg
 - Bílkoviny 48 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 196.8 mg
 - Draslík 1206.2 mg
 - Vláknina 2098.3 mg
 - Vitamín A 2098.3 mg
 - Vitamín B6 1.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.1 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuřecí prsní maso rozdělíme na řízky, zlehka naklepeme, nakrájíme na tenké proužky, osolíme je a opepříme. V hluboké pánvi rozpustíme polovinu másla, vložíme proužky kuřete a za stálého míchání restujeme asi 5 minut, dokud maso nezměkne.
 - 
                                2
Maso vyjmeme z pánve, položíme na horký talíř a udržujeme v teple.
 - 
                                3
Do pánve přidáme druhou polovinu másla, šalotku nakrájenou nadrobno, na plátky nakrájené žampiony a za stálého míchání restujeme 5-10 minut.
 - 
                                4
Zalijeme vermutem, přidáme smetanu a nadrobno nasekanou bazalku. Zamícháme, přidáme proužky kuřete a směs na mírném ohni prohřejeme. Již nevaříme.
 - 
                                5
Podáváme s těstovinami ozdobené celými lístky bazalky.