Dušené filety se žampiony
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 952 kcal
 - Sacharidy 28 g
 - Tuky 75 g
 - Sodík 571 mg
 - Bílkoviny 26 g
 - Uhlovodany 28 g
 - Cholesterol 116.9 mg
 - Draslík 544.5 mg
 - Vláknina 53797.5 mg
 - Vitamín A 53797.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.1 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 84.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Troubu si předehřejeme na 230°C. Rybí filety opláchneme pod tekoucí vodou, osušíme, osolíme a opepříme. Žampiony řádně očistíme a vyložíme jimi pekáč a na ně následně položíme rybí filety.
 - 
                                2
Rybu zalijeme sherry a zeleninovým vývarem a potřeme zhruba 1/2 másla. Pekáč vložíme do trouby a pečeme při teplotě 230°C asi 20 minut. Ryby každé 4 minuty zalíváme sherry.
 - 
                                3
Filety vyndáme z pekáče na talíře, ozdobíme řádně okapanými žampiony, odložíme bokem. Šťávu z pekáče smícháme se zakysanou smetanou a povaříme na mírném plameni. Poté přimícháme zbytek másla, koňak a polijeme jím filety. Podáváme teplé.