Masové kuličky po italsku
Suroviny
- 500 g Hovězí maso mleté
 - 60 g Strouhanka
 - 50 g Sýr Parmezán
 - 500 g Protlak rajčatový
 - 1 kávová lžička Oregano sušené
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Paprika červená
 - 1 ks Cibule
 - 8 ks Žampiony čerstvé
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Sůl
 - 3 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 385 kcal
 - Sacharidy 39 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 341 mg
 - Bílkoviny 37 g
 - Uhlovodany 20 g
 - Cholesterol 139.1 mg
 - Draslík 1455.7 mg
 - Vláknina 8618.2 mg
 - Vitamín A 8618.2 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 23.9 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Papriku omyjeme, rozpůlíme, zbavíme jádřince a nakrájíme nadrobno. Cibuli oloupeme a jemně pokrájíme, omyté žampiony rozkrájíme na plátky, česnek oloupeme a prolisujem, sýr nastrouháme, vejce rozšleháme.
 - 
                                2
Do misky vložíme mleté hovězí maso, strouhanku, nastrouhaný sýr, oregano, část česneku a vše zalijeme rozšlehanými vejci. Směs promícháme, dochutíme solí a pepřem, vytvoříme 12 stejných kuliček.
 - 
                                3
Na pánvi rozehřejeme olej a kuličky na něm za stálého obracení opékáme přibližně 10 minut, až mají zlatavou barvu. Pak je z pánve vyjmeme a odložíme.
 - 
                                4
Do oleje v pánvi vsypeme nakrájenou papriku, cibuli a zbytek prolisovaného česneku, za stálého míchání opékáme přibližně 3 minuty. Potom přidáme žampiony a směs smažíme další přibližně 4 minuty. Přimícháme rajčatový protlak, do omáčky vložíme opečené masové kuličky, stále mícháme a přivedeme do mírného varu. Vaříme ještě 8 - 10 minut a následně podáváme, nejlépe s těstovinami.