Tofu se zelenými fazolkami a žampiony dušené na červeném kari
Suroviny
- 175 g Sýr sójový - Tofu
 - 225 g Žampiony čerstvé
 - 115 g Fazolové lusky zelené
 - 600 ml Kokosové mléko
 - 2 kávová lžička Cukr třtinový
 - 1 kávová lžička Koriandr čerstvý
 - 2 ks Chilli paprička
 - 4 ks Limetka kafrová
 - 1 polévková lžíce Kari pasta
 - 3 polévková lžíce Omáčka rybí
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 368 kcal
 - Sacharidy 18 g
 - Tuky 30 g
 - Sodík 383 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 276.9 mg
 - Vláknina 5103 mg
 - Vitamín A 5103 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.3 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do woku nebo hrnce vlijeme 1/3 kokosového mléka a povaříme, až se mléko začne srážet. Poté vmícháme kari pastu, rybí omáčku a cukr. Vložíme rozkrájené žampiony, promícháme a cca 1 minutu provaříme. Vlijeme zbytek kokosového mléka, opět přivedeme k varu a vmícháme očištěné fazolky a na kostičky nakrájené tofu. Na mírném ohni vaříme ještě 4-5 minut.
 - 
                                2
Na závěr přidáme natrhané lístky kafrové limety a na plátky nakrájené chilli papričky bez semínek. Směs rozdělíme do misek, dozdobíme snítkami koriandrové natě a ihned podáváme.