Kuřecí polévka s žampiony
Suroviny
- 200 g Kuřecí prsa
 - 250 g Žampiony čerstvé
 - 700 ml Vývar drůbeží
 - 100 ml Zakysaná smetana
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Celer řapíkatý
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř bílý
 - 1 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
 - 1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 371 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 710 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 45 mg
 - Draslík 509.7 mg
 - Vláknina 2724.9 mg
 - Vitamín A 2724.9 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.4 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ve velkém hrnci rozpálíme olej a dozlatova si na něm osmahneme kuřecí maso. Vyndáme z hrnce a dáme do něho na kostičky nakrájenou cibuli, nadrcený česnek a nakrájený celer. Smažíme cca 5 minut.
 - 
                                2
Poté přidáme nakrájené houby, tymián a worcesterskou omáčku. osolíme, opepříme a vaříme cca 2 minuty. Celou směs poté přendáme z hrnce do mixéru a přidáme polovinu kuřecího vývaru. Rozmixujeme do hladka, vrátíme do hrnce a přidáme maso.
 - 
                                3
Vaříme cca 5 minut a přidáme smetanu a zbylý vývar. Zamícháme a opět vaříme cca pět minut.