Lín se žampionovou omáčkou
Suroviny
- 600 g Lín
 - 250 g Žampiony čerstvé
 - 20 ml Olej rostlinný
 - 200 ml Víno bílé
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 2 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 40%
 - 4 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
 - 2 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 308 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 203 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 105.4 mg
 - Draslík 247.4 mg
 - Vláknina 1347.3 mg
 - Vitamín A 1347.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.8 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté a osušené porce lína osolíme, pokapeme citronovou šťávou a po obou stranách opečeme na rozehřátém oleji a másle. Vyjmeme a necháme na teplém místě.
 - 
                                2
Výpek v pánvi zaprášíme hladkou moukou, krátce osmahneme a zředíme trochou vody. Vmícháme nastrouhaný sýr, víno, smetanu, trochu citronové šťávy, sůl a pepř. Vše krátce povaříme.
 - 
                                3
Potom přidáme na plátky nakrájené, předem podušené žampiony a rozšlehaný žloutek. Promícháme a omáčkou přelijeme porce lína.