Labužnický pstruh
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 528 kcal
 - Sacharidy 2 g
 - Tuky 38 g
 - Sodík 301 mg
 - Bílkoviny 43 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 152 mg
 - Draslík 894.2 mg
 - Vláknina 1132 mg
 - Vitamín A 1132 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.2 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 36.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Žampiony omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na plátky. Petrželovou nať opláchneme pod studenou vodou a nasekáme najemno. Kapří mlíčí nakrájíme na kousky.
 - 
                                2
Pstruhy očistíme, vykucháme, omyjeme a osušíme. Osolíme je a prudce opečeme na polovině rozpáleného másla, pak oheň zmírníme a pomalu je dopečeme dooměkka.
 - 
                                3
V jiné pánvi rozehřejeme druhou polovinu másla a na ní podusíme nakrájené mlíčí s žampiony, ochutíme citronovou šťávou. Před koncem dušení přidáme nakrájenou nať petrželky a promícháme.
 - 
                                4
Upečené pstruhy na servírovacích talířích poléváme směsí žampionů a mlíčí.