Kaše z pohanky se žampiony
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 379 kcal
 - Sacharidy 66 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 218 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 66 g
 - Cholesterol 13.3 mg
 - Draslík 988.6 mg
 - Vláknina 20784.2 mg
 - Vitamín A 20784.2 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18.5 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na rozehřáté velké pánvi bez oleje za stálého míchání opražíme dozlatova pohanku. Pak přilijeme vařící vodu a přikrytou pohanku 5 minut vaříme.
 - 
                                2
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobnou. Cibulovou a petrželovou nať opláchneme studenou vodou a nakrájíme na malé kousky. Žampiony omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na plátky.
 - 
                                3
V druhé pánvi rozehřejeme olej a na něm osmahneme nakrájenou cibuli, pak přidáme plátky žampionů a na středním ohni ještě chvíli smažíme. Směs posypeme nakrájenou petrželkou a cibulovou natí, opepříme a osolíme, zalijeme vývarem, promícháme, necháme přejít varem a nakonec vmícháme zakysanou smetanu.
 - 
                                4
Pohankovou kaši dáme na servírovací talíře a přelijeme omáčkou.