Indické grilované kuře na smetaně
Suroviny
- 12 g Kardamom
 - 15 g Skořice celá
 - 125 ml Jogurt bílý
 - 50 ml Máslo čerstvé
 - 100 ml Koriandr čerstvý
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Muškátový květ
 - 1 kávová lžička Chilli koření mleté
 - 1 kávová lžička Kmín římský
 - 4 kávová lžička Pasta česneková
 - 4 kávová lžička Pasta zázvorová
 - 4 ks Cibule
 - 4 ks Rajčata
 - 4 ks Žampiony čerstvé
 - 4 ks Hřebíček
 - 10 ks Pepř černý celý
 - 2 ks Paprika zelená
 - 10 ks Chilli paprička zelená
 - 1 špetka Muškátový oříšek
 - 1 kg Kuře
 - 2 polévková lžíce Zázvor celý
 - 4 polévková lžíce Zakysaná smetana
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 553 kcal
 - Sacharidy 24 g
 - Tuky 35 g
 - Sodík 286 mg
 - Bílkoviny 40 g
 - Uhlovodany 24 g
 - Cholesterol 140.2 mg
 - Draslík 1315.5 mg
 - Vláknina 13948.4 mg
 - Vitamín A 13948.4 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 46.7 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Veškeré suché koření rozdrtíme na prášek a smícháme dohromady. Kuře omyjeme a očistíme. Následně je nakrájíme na menší kousky.
 - 
                                2
Na marinádu smícháme dohromady jogurt, nadrcené koření, zázvorovou a česnekovou pastu, sůl a nakrájené chilli papričky. Kuře důkladně obalíme v marinádě a necháme 12 hodin marinovat.
 - 
                                3
Kousky marinovaného kuřete napícháme na grilovací špejle a necháme je grilovat na pekáči v troubě. Občas je zalijeme marinádou.
 - 
                                4
Na pánvi si rozpálíme máslo a osmažíme na něm nadrobno nakrájenou cibuli, zázvor, zelené chilli, žampiony a papriku.
 - 
                                5
Když je maso ugrilované, vyndáme jej z trouby a necháme na pánvi se žampionovou směsí smažit 5 minut. Následně přidáme nakrájená rajčata a smažíme další 3 minuty.
 - 
                                6
Maso společně se zeleninou dáme na talíře, zalijeme smetanou, ozdobíme lístky koriandru a můžeme podávat.