Těstovinový salát s žampiony a bylinkami
Suroviny
- 250 g Žampiony čerstvé
 - 250 g Těstoviny Conchigliette
 - 80 ml Olej olivový
 - 1 kávová lžička Olej olivový
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1.5 l Voda pitná
 - 0.5 polévková lžíce Petržel - nať
 - 0.5 polévková lžíce Bazalka
 - 2 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 418 kcal
 - Sacharidy 45 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 309 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 45 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 208.4 mg
 - Vláknina 5109.1 mg
 - Vitamín A 5109.1 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.8 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do vroucí osolené vody s olejem vložíme těstoviny a vaříme na skus. Uvařené těstoviny scedíme a necháme okapat.
 - 
                                2
Petrželovou nať a bazalku nasekáme najemno. Poté je smícháme se solí, pepřem, citronovou šťávou a olejem.
 - 
                                3
Zálivku promícháme s těstovinami a očištěnými, na tenké plátky nakrájenými žampiony. Salát necháme vychladit.