Žampiony marinované ve vinném octě a bylinkách
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 81 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 4 g
 - Sodík 11 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 626.2 mg
 - Vláknina 5595.3 mg
 - Vitamín A 5595.3 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 44.1 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Malé žampiony dobře očistíme a odstraníme nožičky, červenou a zelenou papriku zbavenou stopek a semen nakrájíme na kostičky a utřeme stroužek česneku. Dále najemno nasekáme čerstvou petrželku a pažitku.
 - 
                                2
Potom si připravíme marinádu. Do vyšší úzké nádoby nalijeme olivový olej, červený vinný ocet, česnek, pažitku s petrželkou nasekané nadrobno a nameleme celý černý pepř a vše ručním šlehačem za nižších otáček dobře promícháme.
 - 
                                3
Hlavičky žampionů s nakrájenými paprikami vložíme do mísy, zalijeme marinádou, mísu přikryjeme a vše necháme alespoň 2 hodiny v chladničce marinovat.
 - 
                                4
Marinované žampiony se zálivkou rozdělíme na misky a servírujeme.